Geen objecten gevonden

Energie

Samen met energie aan de slag

De energieprijzen zijn net als de inflatie enorm hoog. Grote en kleine oplossingen zijn nodig om er warmer bij te zitten: nu en in de toekomst. En dat doen we samen met jou..

Als eerste kijken wij naar onszelf en de grote oplossingen

Wat kunnen wij doen? We zetten een eerste stap door het sneller dan gepland verduurzamen van onze woningen met een energielabel E,F en G*. Ook krijgen de komende jaren meer van onze woningen zonnepanelen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen.

De kleine oplossingen pakken we samen aan

We komen naar je toe. Zie je onze speciale HW Wonen bus bij je in de buurt? Kom dan langs. Je kunt hier onder andere terecht voor al je vragen en advies over energiebesparingsmogelijkheden. Er zijn ook maatregelen die je eenvoudig zelf kunt toepassen, zoals het plaatsen van radiatorfolie en ledlampen. Hiermee bespaar je direct op je energie- en gasverbruik. Voor deze maatregelen bieden wij samen, met gemeente Hoeksche Waard en in samenwerking met het Regionaal Energieloket, een gratis cadeaubon  van € 44,- aan. Deze vraag je hier eenvoudig aan. 

De overheid denkt en doet mee

De overheid werkt aan verschillende oplossingen om huishoudens tegemoet te komen. Voorbeelden zijn de energietoeslag en het energieplafond per 1 januari 2023. Voor huurders met een laag inkomen (120% sociaal minimum) wordt de huur mogelijk volgend jaar verlaagd naar maximaal € 550,-. De maatregelen vanuit de overheid zijn nog in ontwikkeling en kunnen daarom wijzigen.

Heb je door de hoge energierekening moeite om de huur te betalen?

Neem dan op tijd contact met ons op, zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken. 

* Energielabel:  Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen hebben  een G-label. 

Meer informatie over

Meest gestelde vragen

Energieverhalen