Energie

Samen met energie aan de slag

De energieprijzen zijn net als de inflatie enorm hoog. Grote en kleine oplossingen zijn nodig om er warmer bij te zitten: nu en in de toekomst. En dat doen we samen met jou.

Als eerste kijken wij naar onszelf en de grote oplossingen

Wat kunnen wij doen? We zetten een eerste stap door het sneller dan gepland verduurzamen van onze woningen met een energielabel E,F en G*. Ook krijgen de komende jaren meer van onze woningen zonnepanelen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen.

De kleine oplossingen pakken we samen aan

Een aantal maatregelen kun je eenvoudig zelf toepassen. Denk aan het plaatsen van radiatorfolie en al je lampen te vervangen voor ledlampen. Wil je tips of advies nodig over energiebesparingsmogelijkheden? De komende maanden staan wij met onze HW Wonen kraam in verschillende wijken. Wij helpen je dan graag met al je vragen. Ontvang je een persoonlijke uitnodiging dan ben je van harte welkom om een aantal gratis energiebesparende producten op te komen halen. 

De overheid denkt en doet mee

De overheid werkt aan verschillende oplossingen om huishoudens tegemoet te komen. Voorbeelden zijn de energietoeslag , het energieplafond enhet noodfonds per 1 januari 2023. Voor huurders met een laag inkomen (120% sociaal minimum) wordt de huur mogelijk volgend jaar verlaagd naar maximaal € 550,-. De maatregelen vanuit de overheid zijn nog in ontwikkeling en kunnen daarom wijzigen.

Heb je door de hoge energierekening moeite om de huur te betalen?

Neem dan op tijd contact met ons op, zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken. 

*Energielabel: Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen hebben een G-label.

Meer informatie over

link-target="_blank" Duurzame oplossingen voor je woning
link-target="_blank" Blokverwarming
link-target="_blank" Kosten voor de huur én energie
link-target="_blank" Voor zakelijke huurders

Meest gestelde vragen

Alle beetjes helpen
Voorzieningenwijzer Voorhetzelfdegeld Duurzame tips Energietoeslag Tegemoetkomingen bij laag inkomen Formulierenhulp Humanitas Toeslagen.nl 50 energiebesparende tips