Geen objecten gevonden

Tijdelijk wonen (flexwonen)

Ben je dringend op zoek naar een woning, maar heb je niet genoeg inschrijftijd en kom je niet in aanmerking voor urgentie? Dan is flexwonen misschien een oplossing: een tijdelijke woning.

Wat is Flexwonen?

Een flexwoning is een kleine, zelfstandige woning met een eigen keuken, badkamer en toilet. Flexwonen is speciaal voor mensen die dringend een woning zoeken. We kijken niet alleen naar je inschrijftijd, maar wie er het best bij de woning en de woonomgeving past. Je huurt een flexwoning altijd tijdelijk, voor maximaal 2 jaar. Het is de bedoeling dat je in de tussentijd doorzoekt naar een reguliere (huur)woning.

Voor wie?

Flexwonen is voor mensen die dringend een betaalbare huurwoning zoeken, maar weinig kans hebben om er een op korte termijn te vinden en niet in aanmerking komen voor urgentie. Bijvoorbeeld omdat zij geen of te weinig inschrijftijd hebben. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke werknemers, statushouders of in het geval van een scheiding.

Waar verhuurt HW Wonen flexwoningen?

Het oude gemeentehuis in Numansdorp is omgebouwd tot een woongebouw met flexwoningen en woningen speciaal voor jongeren. Daarnaast zijn in verschillende dorpen in de Hoeksche Waard reguliere huurwoningen beschikbaar als flexwoningen.

 • Flexwoningen in de wijk
  Ben je dringend op zoek naar een flexwoning in één van de dorpen in de Hoeksche Waard? Schrijf je in als woningzoekende en hou het woningaanbod goed in de gaten.
 • Woongebouw de Buttervliet in Numansdorp
  Een gedeelte van het voormalige gemeentehuis in Numansdorp is verbouwd tot 40 kleine zelfstandige appartementen, elk met een eigen keuken en badkamer.

  Flexwoningen
  24 appartementen zijn voor mensen die om verschillende redenen dringend tijdelijke woonruimte zoeken. De woningen worden door ons verhuurd met tijdelijke huurcontracten van maximaal 2 jaar.

  Jongerenwoningen
  16 appartementen zijn speciaal bestemd voor jongeren/studenten in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. De jongerenwoningen worden door ons verhuurd met tijdelijke huurcontracten voor maximaal 5 jaar.

  Belangrijk om te weten over flexwonen in het woongebouw in Numansdorp: je woont in een gebouw met mensen met een heel verschillende achtergrond. Iedereen helpt elkaar en heeft hetzelfde doel: samen goed wonen.