HWwonen

Huur opzeggen

Het opzeggen van de huur doet u minimaal 30 dagen voordat u de woning daadwerkelijk verlaat. Staat in uw huurcontract een andere opzegtermijn, dan geldt de in uw huurcontract genoemde termijn. De huur kunt u, op elke werkdag van de maand opzeggen. Het voordeel hiervan voor u is dat u niet gebonden bent aan een opzegging voor de eerste van de maand.

Digitaal uw huur opzeggen

Om de huur op te zeggen moet u het formulier Huur opzeggen volledig invullen. Het formulier wordt digitaal naar ons verzonden en u ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Wilt u de huur opzeggen? Geeft u dit dan digitaal aan ons door. Hiervoor moet u inloggen:

Let op! Zegt u de huur minimaal 2 maanden of langer van tevoren op? Dan ontvangt u eenmalig een vergoeding van € 75,--.
Dit bedrag wordt verrekend met uw eindafrekening. Deze periode geeft ons meer tijd om een nieuwe huurder voor de woning te vinden.

Huuropzegging vanwege overlijden

Is er sprake van overlijden? Dan kunt u via het formulier Huur opzeggen bij overlijden de huur opzeggen. Bij een huuropzegging vanwege overlijden moet u altijd een akte van overlijden meesturen. U kunt deze uploaden in het formulier of schriftelijk naar ons opsturen.

Ik heb de huur opgezegd en nu?

Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op om een afspraak te maken om de woning te controleren. Deze controle noemen wij de voorinspectie. Tijdens de voorinspectie vertelt de verhuurmakelaar op welke manier u de woning moet achterlaten. Meer informatie over hoe u de woning moet achterlaten vindt u ook in de brochure Hoe laat ik mijn woning achter. Op de laatste huurdag controleren wij de woning nog een keer. Dit is de eindinspectie. Een medewerker van onze organisatie voert beide inspecties uit. Wij bemiddelen niet tussen u en de nieuwe huurder over overname van roerende zaken.

 

 

Brochure Huur opzeggen

Brochure Huur opzeggen
En meer informatie over hoe u de woning achter laat.
Download de brochure

Formulier huur opzeggen

Kunt u niet digitaal de huur opzeggen? Download dan het onderstaande formulier en stuur deze naar ons toe.

> Formulier huur opzeggen