HWwonen

Huurverhoging 2021

Bij wet is geregeld dat de huren van onze sociale huurwoningen dit jaar niet verhoogd worden. Voor huurders in een huurwoning met een geliberaliseerd huurcontract, ook wel vrije sector woning genoemd, geldt deze regeling niet. Ook deze huurders komen wij tegemoet. Dit doen wij door de huur inflatievolgend te verhogen in plaats van het maximaal toegestane percentage.

Uw huurverhoging 2021

Als huurder ontvangt u vóór 1 mei de aanzegging huurverhoging. Communiceert u digitaal met ons dan staat de brief klaar in mijn HW Wonen brievenbus. Is dit niet het geval dat valt de brief bij u op de deurmat. In onderstaande tabel vindt u al terug welk huurverhogingspercentage voor u van toepassing is.

Een huurprijs die past bij uw inkomen

Daarmee begint een fijn (t)huis De huur is maandelijks vaak een grote kostenpost. Om te zorgen dat de huurprijs past bij uw huidige inkomen is de huurverlaging misschien een mogelijkheid voor u. Om in aanmerking te komen voor huurverlaging geldt er een aantal voorwaarden. Denk hierbij aan de huidige huurprijs, het inkomen en de samenstelling van het huishouden. 

Een andere optie is eventueel huurtoeslag. Als u in verhouding tot uw inkomen te duur woont, komt u mogelijk hiervoor in aanmerking voor huurtoeslag. De regeling voor huurtoeslag is een inkomensafhankelijke regeling. Dat betekent dat u meer toeslag krijgt naarmate uw inkomen lager wordt. Maar niet alleen uw inkomen is van belang voor de hoogte van de huurtoeslag. Ook de samenstelling van uw huishouden en de huurgegevens tellen mee. 

Lees de Huurkrant voor meer informatie

In de landelijke Huurkrant vindt u meer uitleg over het huurbeleid van de overheid en woningcorporaties en de bijbehorende regels.

 

Huurkrant 2021

Huurkrant 2021
Lees meer

Huurverlaging

Huurverlaging
Lees meer

Veel gestelde vragen, andere regels vrije sector en belangrijke websites

Veel gestelde vragen, andere regels vrije sector en belangrijke websites
Lees meer

Bezwaar maken

Bezwaar maken
Lees meer