HWwonen

Huurverhoging 2017

De huurverhoging is ook dit jaar gericht op het inkomen, ook wel inkomensafhankelijke huurverhoging genoemd. Met de inkomensafhankelijke huurverhoging wil de overheid doorstroming bevorderen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de huurverhoging, regels voor de vrije sector, hoe u bezwaar kunt maken en veel gestelde vragen.

Huurverhogingspercentages 

De basis voor de huurverhoging is de inflatie van het voorgaande jaar. Voor 2016 was dat 0,3%. Dit jaar komt boven op dit percentage een percentage dat inkomensafhankelijk is. Omdat wij iets willen doen voor de huishoudens met een inkomen tot en met € 40.349,- geven wij op de wettelijke maximaal geldende inkomensafhankelijke percentages een korting. Anders dan voorgaande jaren zijn er twee inkomensgroepen in plaats van drie, namelijk:

In 2015 een inkomen tot en met € 40.349,-
Naast de inflatie van 0,3% krijgten deze huurders een extra verhoging van 0,2%. De totale huurverhoging bedraagt 0,5%. De wettelijke maximale verhoging voor deze inkomensgroep is 2,8%.

In 2015 een inkomen boven € 40.349,--
Voor deze huurders geldt  naast de inflatie van 0,3% een extra huurverhoging van 4,0 %. De totale huurverhoging bedraagt voor deze inkomensgroep 4,3%.

Nieuw in 2017 - uitzonderingsgroepen
Een van de leden van het huishouden heeft op 1 januari 2017 de pensioengerechtigde leeftijd (65 jaar en 9 maanden) bereikt of het huishouden bestaat uit vier personen of meer. Ongeacht het inkomen behoren deze uitzonderingsgroepen tot de inkomensgroep tot
€ 40.349,- . Het huurverhogingspercentage is dan 0,5%.

 

 

 

 

Bezwaar maken

Bezwaar maken
Lees meer

Andere regels vrije sector

Andere regels vrije sector
Lees meer

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen
Lees meer