Geen objecten gevonden

Huurverlaging

Een fijn (t)huis begint bij een huurprijs die past bij jouw inkomen. Soms verandert je inkomen en is het betalen van je huur moeilijk(er). Om jou te helpen zijn er verschillende mogelijkheden. Huurverlaging is er misschien één van. Huurverlaging kun je het hele jaar door bij ons aanvragen. Hier lees je alles over wat huurverlaging is, wanneer je in aanmerking komt en hoe je het aanvraagt.

Wat is huurverlaging?

Huurverlaging is niets minder dan dat wij jouw huurprijs voor een bepaalde tijd verlagen. Door de huur te verlagen, past de woning meer bij het huidige (huishoud)inkomen. Om in aanmerking te komen voor huurverlaging geldt er een aantal voorwaarden. Denk hierbij aan de huidige huurprijs, het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Alles hierover  lees je bij de vraag "Kom ik in aanmerking voor huurverlaging". 

Jouw persoonlijke situatie bepaalt

Voor welke regeling en) of voorziening(en) je in aanmerking komt. Naast huurverlaging is er bijvoobeeld ook huurbevriezing, maar ook is het misschien mogelijk om de inkomensafhankelijke huurverhoging voor jou terug te draaien. Aan de rechterkant vind je onder "goed om te weten" vind je de links naar de informatiepagina's. 

Benieuwd wat er voor jou mogelijk is?

Neem dan contact met ons op en bel naar (0186) 899 899. Wij adviseren je graag over wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn.