Sluiten

Huurverlaging aanvragen

Let op! Uw gegevens Reden aanvraag huurverlaging Bijlagen toevoegen Bevestiging Klaar!

Let op!

Let op!

Via dit formulier vraag je ons jouw huur te verlagen. Dit doe je omdat jouw inkomen gedaald is. Op de volgende pagina's volgen een aantal invulvelden. Zorg dat je deze helemaal invult. Stuur ook het volgende mee:

Informatie over het inkomen van jou en eventuele medebewoners die 27 jaar of ouder zijn. Stuur ons de definitieve inkomensverklaring(en) 2023. Deze kun je vanaf mei opvragen via mijnbelastingdienst.nl of bel naar 0800-0543.

Een overzicht van de gemeente waarop staat met hoeveel personen je op dit moment in de woning woont. Dit overzicht (Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie) haal je bij de gemeente. Je kunt dan aangeven dat je dit nodig hebt voor de woningcorporatie. Het digitaal of telefonisch aanvragen is niet mogelijk. 


Ga verder

Uw gegevens

meneermevrouw
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht Alleen cijfers zijn toegestaan
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht Dit is geen geldig telefoonnummer
Dit veld is verplicht Dit is geen geldig e-mailadres
Ga terug Ga verder

Reden aanvraag huurverlaging

ik betaal maandelijks meer dan € 879,66 én mijn inkomen is lager dan €47.699 (bij een 1 persoonshuishouden) of € 52.671 (bij een meerpersoonshuishouden).mijn huur is op basis van mijn inkomen in 2022 verhoogd én mijn huishoudinkomen is gedaald. (iemand met wie ik samen woonde is verhuisd/iemand ging met pensioen). De reden hiervoor geef ik aan bij de toelichting.Ik vraag eenmalige huurverlaging (2024) aan. Ik heb hier recht op, omdat mijn inkomen de afgelopen 6 maanden lager was dan het maximale huishoudinkomen, zoals vermeld in de tabel op de website.
Ga terug Ga verder

Bijlagen toevoegen

Informatie

1. informatie over het inkomen van jou en eventuele medebewoners. Denk bijvoorbeeld aan de inkomensverklaring van de Belastingdienst, recente salarisstroken of uitkeringsspecificaties. Het inkomen van inwonende kinderen (tot en met 23 jaar) hoef je niet mee te sturen. Ben je ZZP-er? Zorg dan voor een verklaring van je boekhouder. Hierop moet het inkomen van de laatste zes maanden staan.

2. Een overzicht van de gemeente waarop staat met hoeveel personen je op dit moment in de woning woont.

Ga terug Ga verder