Huurverlaging aanvragen

Let op!

Via dit formulier vraag je ons jouw huur te verlagen. Dit doe je omdat jouw inkomen gedaald is. Op de volgende pagina's volgen een aantal invulvelden. Zorg dat je deze helemaal invult. Stuur ook het volgende mee:

Informatie over het inkomen van jou en eventuele medebewoners die 27 jaar of ouder zijn. Stuur ons de definitieve inkomensverklaring(en) 2022. Deze kun je vanaf mei opvragen via mijnbelastingdienst.nl of bel naar 0800-0543.

Een overzicht van de gemeente waarop staat met hoeveel personen je op dit moment in de woning woont. Dit overzicht (Uittreksel Gemeentelijke Basis Adminstratie) haal je bij de gemeente. Je kunt dan aangeven dat je dit nodig hebt voor de woningcorporatie. Het digitaal of telefonisch aanvragen is niet mogelijk. 


Volgende stap
Uw gegevens
Aanhef
Volgende stap
Reden aanvraag huurverlaging
Ik vraag huurverlaging aan, omdat
Volgende stap
Bijlagen toevoegen

1. informatie over het inkomen van jou en eventuele medebewoners. Denk bijvoorbeeld aan de inkomensverklaring van de Belastingdienst, recente salarisstroken of uitkeringsspecificaties. Het inkomen van inwonende kinderen (tot en met 23 jaar) hoef je niet mee te sturen. Ben je ZZP-er? Zorg dan voor een verklaring van je boekhouder. Hierop moet het inkomen van de laatste zes maanden staan.

2. Een overzicht van de gemeente waarop staat met hoeveel personen je op dit moment in de woning woont.