HWwonen

Meest gestelde vragen rookmelders

Een brandveilig (t)huis begint met rookmelders. Uw veiligheid is belangrijk en rookmelders kunnen levens redden!. In uw huurwoning worden dan ook vóór 1 juli 2022 door ons brandmelders geplaatst. Hierover ontvangt u persoonlijk bericht. Mogelijk heeft u een vraag over deze verplichting en wat dit voor u betekent. Hier vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar post@hwwonen.nl of te bellen naar (0186) 899 899.

Waarom plaatsen jullie rookmelders in mijn woning?

Een brandveilig (t)huis vinden wij belangrijk. Daarnaast is het vanaf 1 juli 2022 verplicht dat onze huurwoningen op elke woonverdieping minimaal één goedwerkende, veilige rookmelder hebben.

Waar plaatsen jullie rookmelders in mijn woning?

Op elke verdieping in de zogenaamde verkeersruimtes(hal, overloop) plaatsen wij een rookmelder.

Ik heb een zolder. Plaatsen jullie daar ook een rookmelder?

Dat hangt er vanaf. Als deze zolder gebruikt wordt als woonverdieping dus met slaapruimten dan doen wij dat wel. Ook doen wij dat als op de zolder apparatuur aanwezig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de CV-ketel. Is de zolder alleen een opslagplaats? Dan doen wij dat niet.

Plaatsen jullie ook koolmonoxidemelders?

Nee. Dat doen wij niet.

Ik heb zelf al rookmelders geplaatst. Wat nu?

Ook met u maken wij een plaatsingsafspraak voor het monteren van onze rookmelders. Dit doen wij vanuit onze verplichting tot het plaatsen van functionerende brandmelders. De rookmelders die wij plaatsen worden bij ons niet alleen geregistreerd, maar worden ook tijdig vervangen. Ze zijn gegarandeerd 10 jaar functioneel en daarnaast verzorgen wij voor deze rookmelders het klachtenonderhoud. De rookmelders die u zelf heeft geplaatst zijn uw eigendom er daarvoor doen wij dat niet. Onze rookmelders, kunnen als u dat wenst, naast of in plaats van uw eigen rookmelders, geplaatst worden.

Welke kosten brengen jullie bij mij in rekening voor de rookmelders?

De rookmelders kosten u helemaal niets.

Wie komt de rookmelders plaatsen?

De firma Wijntje uit Oud-Beijerland verzorgt de plaatsing van de rookmelders.

Ik heb nog geen bericht ontvangen. Wanneer komen jullie?

Tot en met juni 2022 zorgen wij dat al onze bestaande woningen voorzien worden van rookmelders. Op het moment dat uw woning aan de beurt is, informeren wij u schriftelijk. De firma Wijntje neemt daarna contact met u op voor een plaatsingsafspraak. 

Moet ik voor de plaatsing persoonlijk thuis zijn?

Ja, dat is nodig. De medewerkers van Wijntje moeten voor de plaatsing in uw woning zijn. Daarnaast vraagt deze medewerker u een verklaring te tekenen. Door ondertekening bevestigt u dat de rookmelders zijn geplaatst, u ze niet verwijderd, ze regelmatig test en schoonhoudt.

Kan ik zelf bepalen wanneer jullie de rookmelders komen plaatsen?

Als u van ons bericht ontvangt dat uw woning aan de beurt, neemt de installateur (Wijntje) contact met u op voor de plaatsingsafspraak. Met de medewerker van Wijntje spreekt u het moment af dat u het beste schikt. Het kost slechts 30 minuten van uw tijd. 

Ik heb een plaatsingsafspraak, maar er is niemand komen opdagen. Wat moet ik doen?

Dat is vervelend. Neem contact op met de installateur (Wijntje). Zij helpen u graag verder. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact met ons op.

Ik twijfel of ik de persoon die zich aan mijn deur meldt binnen moet laten. Wat kan ik doen?

Vraag altijd om een legitimatiebewijs. Hebt u een afspraak met een medewerker van de firma Wijntje voor de plaatsing van de rookmelders? Deze persoon kan zich altijd legitimeren, draagt kleding met het logo van Wijntje en komt altijd met een auto van Wijntje. Twijfelt u? Laat de persoon niet binnen en neem dan gerust contact met ons op.