Geen objecten gevonden

Als verhuizen niet lukt, wat doe je dan?

Publicatiedatum: 18-05-2022

Meneer en mevrouw Baars huren al 50 jaar een eengezinswoning van ons in Oud-Beijerland. Een aantal jaar geleden besloot het echtpaar om zich in te schrijven voor een seniorenwoning, maar zonder succes. Zij zitten met hun inkomen net boven de inkomensgrens voor deze woningen en komen ook niet in aanmerking voor de Verhuisregeling. “Dat is aan de ene kant een teleurstelling”, bekent mevrouw Baars. “Het is op onze leeftijd toch wel een prettig idee om gelijkvloers te wonen. Aan de andere kant zou ik dit huis en de ruimte ontzettend missen. Ik ben achteraf toch wel blij dat we hier nog wonen.” 

Mevrouw Baars gebaart naar de achtertuin. “Dat heb je niet in een appartement. Ik vrees dat ik me opgesloten zou voelen. Ik heb graag de ruimte.” Toch besloot het echtpaar om 7 jaar geleden op zoek te gaan naar een kleinere woning. “Als je ouder wordt, moet je hier toch over nadenken”, vindt meneer Baars. “Helaas kwamen we steeds niet aanmerking, doordat ons inkomen net te hoog is. Een appartement in de vrije sector zagen we niet zitten. Stel je voor dat er met 1 van ons iets gebeurt. Dan kan de achterblijver de woning straks niet meer betalen. Onze laatste hoop was een nieuwbouw appartement in de Open Waard in de Zoomwijck, maar de oplevering hiervan duurt voor ons te lang. Ik ben nu 83 en heb straks geen puf meer om te verhuizen. Er komt zoveel bij kijken. Natuurlijk willen onze kinderen helpen, maar we willen niet afhankelijk zijn.” 

Genieten van elke dag 

“Daarnaast wilden we ook gewoon door”, vult mevrouw Baars aan. “Op een gegeven moment hebben we de keuze gemaakt om hier te blijven wonen. We hebben onze woning weer helemaal opgeknapt en voorzien van nieuwe meubels. We leven in het moment en genieten van elke dag. We zijn echt gelukkig hier. We hebben ons leven in dit huis opgebouwd. Onze kinderen en kleinkinderen zijn hier opgegroeid en nu komen onze achterkleinkinderen op bezoek. We hebben ook hele fijne buren en we wonen lekker dicht bij de winkels. We fietsen graag, zodat we lekker in beweging blijven.” 

We leven in het moment en 

genieten van 

elke dag.

Hulpmiddelen 

“We denken nog wel na over de toekomst. Ik heb vorig jaar corona gehad en toen lag ik op een bed in de woonkamer. Op dat moment schiet het wel door je heen dat een gelijkvloers appartement wel erg makkelijk had geweest. Aan de andere kant zijn er tegenwoordig allemaal hulpmiddelen mogelijk waardoor je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Zo heeft onze buurvrouw een traplift en er bestaat buurtzorg. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden, zodat we hier hopelijk nog zo lang mogelijk met plezier en veilig kunnen blijven wonen.” 
 

Wil jij verhuizen en benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn?
Bel gerust en we maken graag een persoonlijke afspraak. Op basis van jouw wensen en persoonlijke situatie bespreken we de mogelijkheden. Je bereikt ons op (0186) 899 899.
 

Deel deze pagina