Geen objecten gevonden

De huurverhoging dit jaar

Publicatiedatum: 25-04-2022

Eén keer per jaar mogen wij de huur van onze woningen verhogen. Zo is dat in de wet geregeld. Dit gebeurt per 1 juli. Voor onze huurders betekent dit dat zij eind april van ons een brief ontvangen. Hierin staat met hoeveel procent de huur wordt verhoogd. En wat zij vanaf 1 juli aan huur gaan betalen.

De huurverhoging in 2022

De Rijksoverheid bepaalt aan het begin van elk nieuw jaar met hoeveel procent de huren verhoogd mogen worden. De gemiddelde inflatie (gemiddelde prijsstijging), over het jaar ervoor bepaalt dit. In 2021 was dit 2,3%.

Niet iedereen krijgt dezelfde huurverhoging

De meeste huurders krijgen een huurverhoging van 2,3%.Bij huurders van een sociale huurwoning met een hoog inkomen wordt de huur verhoogd met een vast bedrag. Dit is maximaal € 100,-.

De huur wordt met een vast bedrag verhoogd, als er een sociale huurwoning wordt gehuurd en het huishoudinkomen hoger is dan € 56.527 bij een eenpersoonshuishouden) en € 75.369,-bij 2 personen of meer. 

Soms krijgen huurders een ander, lager percentage huurverhoging

In dat geval betaalt de huurder voor de woning al bijna het bedrag aan huur dat wij maximaal voor de woning willen of mogen vragen.  Ook kan het zijn dat er dat er andere afspraken zijn gemaakt omdat bijvoorbeeld de woning wordt gesloopt.

Meer informatie over de huurverhoging en de meest gestelde vragen en antwoorden

Vind je hier 
 

 

Deel deze pagina