Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Duurzame Doe Woning

Duurzame Doe Woning

Leestijd: 4 min

Kom je ook een kijkje nemen?

 

Minder energie verbruiken, slim besparen op uw energierekening of misschien zelf energie opwekken. Dat kun je in grote en in kleine stappen doen. Alleen waar begin je dan? En hoe pak je dat slim aan? Soms is het fijn om daar eens met elkaar over te praten. Dat kan  vanaf 26 november tot en met 17 december in de Duurzame Doe woning. Een woning waar je zonder afspraak op vaste tijden kunt binnenlopen. Gewoon voor een vrijblijvend gesprek met een energiecoach. Of om met eigen ogen wat voorbeelden, die je zelf ook kunt gebruiken, bekijken.

Energie besparen

In Oud-Beijerland openen wij samen met de gemeente Hoeksche Waard de eerste Duurzame Doe woning. In deze gerenoveerde eengezinswoning is een aantal energiebesparende maatregelen genomen. Natuurlijk is er in deze woning nog meer te verduurzamen. Wat bewoners zelf kunnen doen is te zien in de Duurzame Doe woning . Tegelijkertijd is in de woning ook te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energie besparen, isoleren en ventileren.

Voor huurders en kopers

Tot en met zaterdag 17 december 2022 is iedereen op vaste tijden van harte welkom aan Begoniastraat 7 in Oud-Beijerland. Kom vrijblijvend de mogelijkheden bekijken hoe je in je woning energie kunt besparen. Het maakt niet uit of je  nu een woning huurt of eigenaar bent van een koopwoning. In de Duurzame Doe woning valt van alles te zien en te ontdekken. En als je er dan toch bent: neem dan meteen de handige bewaargids ‘Stap voor stap naar energiezuinig & duurzaam wonen’ mee naar huis. Deze gids staat vol met tips om energie te besparen.

Openingstijden van zaterdag 26 november tot en met zaterdag 17 december 2022

  • Dinsdag; vrije inloop van 19.00 tot 21.00 uur.
  • Woensdag; 7 & 14 december: kinderworkshop van 14.00 tot 15.30 uur én vrije inloop van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Donderdag: vrije inloop van 19.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag:  26 november: 12.00 uur opening en vrije inloop tot 14.00 uur
  • Overige zaterdagen: vrije inloop van 10.00 tot 12.00 uur

De energiecoach voor tips, het beantwoorden van je vragen nu of tijdens een persoonlijk gesprek

Tijdens openingstijden is er een energiecoach aanwezig. De coach geeft uitleg over isoleren en ventileren. Ook laat de energiecoach ter plekke zien hoe u zelf kunt checken wat voor glas of isolatie u thuis heeft. En stel gerust ook de vragen de jij hebt over energie besparen. Deze energiecoach is een onafhankelijke deskundige, die graag met je meedenkt over de mogelijkheden die bij jouw  situatie passen.

En vind je het prettig dat de energiecoach een keer bij je thuis op bezoek komt? Dat kan! Tijdens je bezoek aan de Duurzame Doe woning kun je meteen een afspraak inplannen. Op de afgesproken dag maak je vervolgens samen een rondje door jouw woning. Zo weet de energiecoach wat er al gedaan is in de woning en wat je wensen zijn. Thuis aan de keukentafel nemen jullie daarna samen de mogelijkheden om de  woning slim te verduurzamen door. Meer weten over de energiecoach? Kijk dan eens op de pagina ‘Energiecoach van de gemeente Hoeksche Waard. Goed om te weten is dat later dit jaar ook een aantal van onze medewerkers je als energiecoach kunnen helpen. Zodra je met hen een afspraak kunt maken, vind je de informatie op onze website. 

Op onderzoek uit

Het kan best een zoektocht zijn om snel te besparen op de energierekening. In de Duurzame Doe woning kun je zelf op onderzoek uit. In de woning vind je 9 tips waarmee je thuis meteen aan de slag kan. Want energie besparen kan ook in kleine stappen. Voer je de 9 tips thuis meteen uit, dan kun je deze winter meer dan € 750,- besparen op de energierekening. Dat is mooi meegenomen!

Kinderworkshops op woensdag

Op woensdagmiddag 7 en 14 december is er in de Duurzame Doe woning een workshop voor kinderen. Terwijl de kinderen kunst maken van afval (7 december) of een insectenhotel knutselen (14 december), kijk jij rustig rond in de woning en kun je al je vragen aan de energiecoach stellen. 

Aanmelden voor de workshop

Het aantal plekjes voor de workshop is beperkt. Schrijf  je kind in door een e-mail te sturen naar duurzaamheidgemeentehwnl. Geef hierin duidelijk aan voor welke middag je jouw kind aanmeldt (7 of 14 december), de naam en leeftijd. Binnen 1 of 2 werkdagen ontvang je een reactie via de e-mail.