Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Feestelijke afsluiting van een 'monster'metamorfose

Feestelijke afsluiting van een 'monster'metamorfose

Leestijd: 2 min

Met een feestelijke barbecue als afsluiting kwam er op 1 juli een einde aan een monsterklus: de grote renovatie van de Gruttoflat in Strijen.

Vorig jaar besloten wij tot grootschalig onderhoud van de Gruttoflat in Strijen. Na onderzoek en inspectie bleek dat het gebouw uit de jaren ’60 niet meer voldeed aan de energetische en esthetische normen van deze tijd. Ongeveer 9 maanden lang konden de bewoners en omwonenden ‘genieten’ van hakken, zagen, boren en andere werkgeluiden. 

Bijzondere samenwerking

Doordat bijna de hele flat wordt bewoond door cliënten van zorgorganisatie Cavent was een nauwe samenwerking met Cavent noodzakelijk. Het 'bouwteam' bestond verder uit De Goede Vastgoedonderhoud. Door de regelmatige bijeenkomsten en de goede onderlinge communicatie is de renovatie goed en helemaal volgens planning verlopen. En dat is best knap voor zo’n groot project.

Wat hebben we onder andere gedaan?

Een kleine greep uit de werkzaamheden: de CV installatie werd vervangen, vloeren en gevels werden geïsoleerd en het glas werd vervangen. De brandveiligheid werd verhoogd. En de buitenzijde van de flat, het portiek en de trappenhuizen werden gemoderniseerd. De bewoners mochten gezamenlijk mee kiezen met kleur- en materiaalkeuzes voor schilderwerk, galerijhekken en zonneschermen. En het resultaat mag er zijn: een moderne flat die comfortabeler, duurzamer en veiliger is geworden!

Duurzaamheid

Er is bij deze renovatie vol ingezet op duurzaamheid. Het is één van de pijlers van de meerjarenstrategie van HW Wonen en staat hoog op de agenda de komende jaren. De Grutto is veiliger, energiezuiniger en moderner geworden en zeker drie energie labels omhoog gegaan.

We wensen de bewoners veel woonplezier!