Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Huurverhoging 2023: 90% van onze huurders krijgt een lagere huurverhoging

Huurverhoging 2023: 90% van onze huurders krijgt een lagere huurverhoging

Leestijd: 2 min

Wonen moet nu en in de toekomst betaalbaar blijven. Ook bij inflatie, een energiecrisis en het inzetten op verduurzaming. Daarom hebben wij, in goed overleg met de huurdersvereniging Hoeksche Waard besloten dit jaar de huurverhoging dit jaar voor ruim 90% van onze huurders te beperken.

Directeur-bestuurder Johan Schudde licht onze keuze toe: “ Voor steeds meer huurders zijn de kosten van eerste levensbehoeften enorm gestegen. Denk alleen maar aan de dagelijkse boodschappen en de energierekening. En wij begrijpen dat dit voor vele huurders zwaar is. Door de huren van de sociale huurwoningen dit jaar iets minder te verhogen, proberen wij in ieder geval de kosten voor wonen iets te verlichten.” En hij vervolgt “ Bij alles wat wij doen maken wij de afweging wat dit betekent tot het betaalbaar houden van het wonen nu en in de toekomst. Zo investeren wij veel in het onderhoud , het verduurzamen van onze woningen. Maar ook het bouwen van nieuwe woningen en de leefbaarheid heeft onze volle aandacht. Door de huren niet maximaal te verhogen, blijven de woonlasten betaalbaar én kunnen we ons blijven inzetten op goede en voldoende woningen nu en in de toekomst.”

Geen huurverhoging voor ruim 900 woningen met een E,F of G label

Woningen met een E,F of G label worden, mede vanwege de energiecrisis, versneld verduurzaamd. Daar zet de woningcorporatie op in. Johan Schudde vertelt hierover “Hoe graag wij ook willen dat deze woningen zo snel mogelijk een verbeterd energielabel krijgen, we zijn hiervoor afhankelijk van aannemers en de levering van materialen. Zolang de woonlasten niet dalen door een beter energielabel, verhogen wij de huur van deze woningen dan ook niet.”

Eenmalige huurverlaging 2023 voor 25% van onze huurders

Naast de huurverhoging is er dit jaar een eenmalige huurverlaging. Een regeling van de overheid om mensen met een laag inkomen extra te helpen. Voor huurders die hiervoor in aanmerking komen, gaat de netto huur per 1 juli 2023 automatisch omlaag naar € 575,03. Dit betalen zij tot aan de volgende huurverhoging. 

Een handig overzicht en meer informatie

Is ons overzicht huurverhoging 2023 is te zien wie welk percentages huurverhoging krijgt. Meer informatie en meest gestelde vragen vind je hier.