Projectinformatie

Welkom Over ons Onze projecten Nieuwbouw Laning

Laning

Leestijd: 2 min

Op de locatie van het voormalige verzorgingshuis 't Huys te Hoecke aan de Laning komt nieuwbouw.
 

Het huidige gebouw is inmiddels gesloopt. Op de vrijgekomen plek komen vier blokken met appartementen. Er komen 40 reguliere- en 32 seniorenwoningen. De toekomstige bewoners ervaren straks het wonen in het groen en wonen toch vlakbij het levendige centrum van Puttershoek.

Duurzaam wonen en leven
De appartementen worden energiezuinig gebouwd. Dit betekent onder andere dat ze gasloos zijn en zeer energiezuinig. Daarnaast worden ze volgens Woonkeur basis gebouwd.

9 juni 2022: inloopavond stedenbouwkundig plan
Wij hebben, samen met de gemeente en een stedenbouwkundig bureau, een plan voor deze locatie gemaakt. Op 9 juni 2022 organiseerden wij een inloopavond waar dit nieuwbouwplan inclusief het ontwerp van de toekomstige woningen bekeken kon worden. Ook was er ruimte en tijd om vragen te stellen.

20 december 2023: informatiebijeenkomst nieuwbouwplan

Op 20 december 2023 is er een informatieavond geweest over de ontwikkeling van de 72 woningen aan de Laning in Puttershoek. Op deze avond hebben wij samen met de gemeente Hoeksche Waard het plan gepresenteerd. Geïnteresseerden konden het plan te bekijken en vragen stellen. Er zijn enkele belangstellenden naar de avond gekomen. De vragen die gesteld werden gingen vooral over de woningplattegronden en wanneer men kon inschrijven voor de woningen.

Vanaf 20 december zijn de plannen op de website van de gemeente Hoeksche Waard gezet en zijn ze bekend gemaakt in het Kompas. Bent u het niet eens met de plannen? Via het webformulier op de website van de gemeente, via een brief aan de gemeenteraad of mondeling (op afspraak) kunt u bezwaar maken. U heeft hier zes weken de tijd voor.

Als de bestemmingsplanprocedure volgens planning verloopt, verwachten wij in het derde kwartaal 2024 te starten met de bouw. Trebbe MiddenWest B.V gaat het plan voor ons bouwen. De appartementen worden via ons website www.thuisbijhwwonen.nl aangeboden. Wanneer is nog niet bekend. Wij verwachten de appartementen in het eerste kwartaal van 2026 op te leveren.

 

Algemeen

Plaats
Puttershoek

Kenmerken

Woningtype
Appartement
Aantal woningen
72

Planning

Start werkzaamheden
Derde kwartaal 2024
Datum van oplevering
Eerste kwartaal 2026
Start van verhuur
Nog niet bekend
Terug naar overzicht