Projectinformatie

Welkom Over ons Onze projecten Nieuwbouw De Veldspring

De Veldspring

Leestijd: 2 min

Aan de oostkant van Strijen ontwikkelen wij een bijzonder project (op tekening fase 1). Op de locatie aan de Sportlaan worden 50 huurwoningen en 36 koopwoningen gebouwd. Er zijn ook drie vrije kavels beschikbaar, geschikt voor een vrijstaande woning. 
 

 

Een hele nieuwe wijk, met een mooie mix aan woningen 
Strijen wordt groter. Aan de rand van het dorp, dichtbij de dorpskern komt een hele nieuwe wijk. Een wijk die bestaat uit een mooie mix van woningen en appartementen, huur en koop, groen en water. Er worden verschillende type woningen gebouwd, geen straat is hetzelfde. En dat zorgt er samen met de omgeving voor dat de hele wijk een sfeervol geheel vormt.

Initiatief van HW Wonen
Dit nieuwbouwproject is een initiatief van woningcorporatie HW Wonen. Verkoopmakelaar Kristel Bos vertelt: “We zochten voor deze nieuwe wijk naar de meest ideale verhouding tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. De wijk moet aantrekkelijk zijn voor iedereen. Of je nu een woning huurt, koopt of zelf bouwt. Een wijk waar je je snel thuis voelt. Samen met aannemer Zwaluwe Bouw en Quadrant Architecten zijn er vijf verschillende koopwoningen ontworpen variërend in prijs van € 240.000,- tot € 652.000,- V.O.N. Al deze woningen zijn straks gasloos en hebben minimaal een A+++ energielabel". En als je liever zelf bouwt? “Dat kan ook. Aan de rand van de wijk liggen 3 ruime kavels aan het water.”

Adverteren huurwoningen en -appartementen
De 50 huurwoningen en -appartementen worden verspreid, dus niet in één keer aangeboden op www.thuisbijhwwonen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de woningen en de plattegronden. In oktober 2023 worden eerst de 8 grondgebonden seniorenwoningen aangeboden, daarna de 20 eengezinswoningen en als laatste de 22 appartementen. Om in aanmerking te komen voor één van de huurwoningen moet je geregistreerd staan als woningzoekende. 

Meer informatie
Vind je op de website van de Veldspring .

Wat gebeurde er eerder?
Op woensdagavond 10 maart 2021 namen veel belangstellenden deel aan een digitale bijeenkomst over dit project. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden we samen met de gemeente Hoeksche Waard het actuele ontwerp van het bestemmingsplan. Benieuwd naar de presentatie? Kijk dan onder het kopje brochures. Op 15 april 2021 werd de anterieure overeenkomst getekend door wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen.

 

Algemeen

Plaats
Strijen

Kenmerken

Aantal woningen
89

Planning

Start werkzaamheden
september 2023
Datum van oplevering
eind 2024

Brochures

Verslag_Informatieavond_Sportlaan_Westzijde_Strijen_10_maart_2021.pdf De_Veldspring_advertentie.pdf Verhuurbrochure senioren Veldspring Strijen DEF.pdf Huurprijzen 20 eengezinswoningen Strijen.pdf Verhuurbrochure eengezinswoningen Veldspring.pdf Verhuurbrochure appartementen Veldspring Strijen.pdf Huurprijzen 8 grondgebonden seniorenwoningen Strijen.pdf Nieuwsbrief 1 - mei 2024.pdf
Terug naar overzicht