Geen objecten gevonden

Naar overzicht

De Open Waard | Het woongebouw

Oud-Beijerland

Aantal woningen: 57

Over dit project

Na realisatie van het zorggebouw in 2018 is het woongebouw aan de beurt. Op 20 januari 2021 is de aannemingsovereenkomst getekend. Dit houdt in dat er opdracht is gegeven om te bouwen. In het woongebouw komen 57 huurappartementen, waaronder 41 sociale huurwoningen en 2 bedrijfsruimten. 

HW Wonen, Alerimus en gemeente Hoeksche Waard werken gezamenlijk aan het totale gebied van de Open Waard. Het zorggebouw (afgerond in 2018) en woongebouw vormen samen met de winkels, het gezondheidscentrum, het grand café en de zorgdiensten het nieuwe kloppende hart van Zoomwijck. Een plek voor jong en oud, gezond en hulpbehoevend: kortom, een ontmoetingsplek voor de hele wijk.

Het woongebouw

Het woongebouw is voor senioren/55-plussers die niet per se zorg nodig hebben, maar die wel in de directe nabijheid van de vele (zorg)voorzieningen willen wonen en op termijn zorg op afroep nodig hebben. Hiermee voldoet het plan voor de nieuwe Open Waard aan de landelijke richtlijn om ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. In het woongebouw komen 57 huurappartementen, waarvan 41 sociale huurwoningen. Daarnaast worden er ook 2 bedrijfsruimten gerealiseerd.

Sloop oude wijk- en winkelcentrum

Het woongebouw komt straks op de plek van waar het oude wijk- en winkelcentrum heeft gestaan. In 2019 zijn deze gebouwen gesloopt, zodat er plek kwam voor het nieuwe woongebouw.

Start bouw woongebouw

Op 20 januari 2021 is de aannemingsovereenkomst getekend met Giesbers Rotterdam. Dit houdt in dat er opdracht is gegeven om te bouwen.
Vanaf 12 april 2021 is de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw Open Waard begonnen. De hekken rondom het terrein zijn vervangen en het terrein zelf is vlak getrokken. Vervolgens werd de week erna een begin gemaakt met het slaan van de warmtebronnen in de grond voor het verwarmingssysteem van de woningen. De warmtebron is onderdeel van het Nul op de Meter concept waarmee de sociale huurappartementen worden gebouwd.
In juli is het heien begonnen.

Adverteren appartementen

De appartementen worden op de reguliere manier aangeboden. Dat wil zeggen dat wij de appartementen gaan adverteren via de website Welkom - HW Wonen (thuisbijhwwonen.nl). De appartementen worden vanaf april 2023 verspreid aangeboden, dus niet allemaal in één keer. Om in aanmerking te komen voor één van de huurappartementen moet u geregistreerd staan als woningzoekende. 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden rondom de Open Waard? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op de website van de gemeente.

 

 


 

 


Algemeen

 • Plaats Oud-Beijerland

Kenmerken

 • Woningtype Appartement
 • Aantal woningen 57
 • Huurprijzen Nog niet bekend

Planning

 • Start bouw 2e kwartaal 2021
 • Datum van oplevering Najaar 2023
 • Start van verhuur Vanaf april 2023
 • Partijen

 • Aannemer Giesbers Rotterdam
 • Architect Roeleveld Sikkes
 • Locatie op kaart