Geen objecten gevonden

Naar overzicht

De Open Waard | Het woongebouw

Oud-Beijerland

Aantal woningen: 57

Over dit project

Na realisatie van het zorggebouw in 2018 is het woongebouw aan de beurt. Op 20 januari is de aannemingsovereenkomst getekend. Dit houdt in dat er opdracht is gegeven om te bouwen. In het woongebouw komen 57 huurappartementen, waaronder 42 sociale huurwoningen en 2 bedrijfsruimten. 


 

HW Wonen, Alerimus en gemeente Oud-Beijerland werken gezamenlijk aan het totale gebied van de Open Waard. Het zorggebouw (afgerond in 2018) en woongebouw vormen samen met de winkels, het gezondheidscentrum, het grand café en de zorgdiensten het nieuwe kloppende hart van Zoomwijck. Een plek voor jong en oud, gezond en hulpbehoevend: kortom, een ontmoetingsplek voor de hele wijk.

Het woongebouw

Het woongebouw, wat nog gebouwd moet worden, is voor senioren/55-plussers die niet per se zorg nodig hebben, maar die wel in de directe nabijheid van de vele (zorg)voorzieningen willen wonen en op termijn zorg op afroep nodig hebben. Hiermee voldoet het plan voor de nieuwe Open Waard aan de landelijke richtlijn om ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. In het woongebouw komen 57 huurappartementen, waarvan 41 sociale huurwoningen. Daarnaast worden er ook 2 bedrijfsruimten gerealiseerd.

Start sloop oude wijk- en winkelcentrum

Het woongebouw komt straks op de plek van waar het oude wijk- en winkelcentrum heeft gestaan. In 2019 zijn deze gebouwen gesloopt, zodat er plek komt voor het nieuwe woongebouw.

Start bouw woongebouw

Op 20 januari is de aannemingsovereenkomst getekend met Giesbers. Dit houdt in dat er opdracht is gegeven om te bouwen.
Vanaf 12 april begint de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw Open Waard. Dat betekent dat de hekken rondom het terrein vervangen worden en het terrein zelf vlak getrokken wordt. Vervolgens wordt de week erna een begin gemaakt met het slaan van de warmtebronnen in de grond voor het verwarmingssysteem van de woningen. De warmtebron is onderdeel van het Nul op de Meter concept waarmee de sociale huurwoningen worden gebouwd.
De planning is dat we in juli beginnen met heien.

Adverteren woningen

De woningen worden op de reguliere manier aangeboden, dat wil zeggen dat wij de woningen gaan adverteren via deze website. Om in aanmerking te komen voor één van de 42 sociale huurwoningen moet u geregistreerd staan als woningzoekende. Voor de woningen die worden aangeboden als vrije sector woningen hoeft u zich niet te registreren. 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden rondom de Open Waard? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op de website van de gemeente.

 


Algemeen

  • Plaats Oud-Beijerland

Kenmerken

  • Aantal woningen 57
  • Huurprijzen Nog niet bekend

Planning

  • Start bouw 2e kwartaal 2021
  • Datum van oplevering Mei 2023
  • Start van verhuur Nog niet bekend
  • Partijen

  • Aannemer Giesbers Rotterdam
  • Architect Roeleveld Sikkes
  • Locatie op kaart