Geen objecten gevonden

Naar overzicht

De Veldspring

Strijen

Aantal woningen: 89

Over dit project

Aan de oostkant van Strijen ontwikkelen wij een bijzonder project (op tekening fase 1). Op de locatie aan de Sportlaan worden 50 huurwoningen en 36 koopwoningen gebouwd. Er zijn ook drie vrije kavels beschikbaar, geschikt voor een vrijstaande woning.  

Een hele nieuwe wijk, met een mooie mix aan woningen 

Strijen wordt groter. Aan de rand van het dorp, dichtbij de dorpskern komt een hele nieuwe wijk. Een wijk die bestaat uit een mooie mix van woningen en appartementen, huur en koop, groen en water. Er worden verschillende type woningen gebouwd, geen straat is hetzelfde. En dat zorgt er samen met de omgeving voor dat de hele wijk een sfeervol geheel vormt.

Initiatief van HW Wonen

Dit nieuwbouwproject is een initiatief van woningcorporatie HW Wonen. Verkoopmakelaar Kristel Bos vertelt: “We zochten voor deze nieuwe wijk naar de meest ideale verhouding tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. De wijk moet aantrekkelijk zijn voor iedereen. Of je nu een woning huurt, koopt of zelf bouwt. Een wijk waar je je snel thuis voelt. Samen met aannemer Zwaluwe Bouw en Quadrant Architecten zijn er vijf verschillende koopwoningen ontworpen variërend in prijs van € 240.000,- tot € 652.000,- V.O.N. Al deze woningen zijn straks gasloos en hebben minimaal een A+++ energielabel". En als je liever zelf bouwt? “Dat kan ook. Aan de rand van de wijk liggen 3 ruime kavels aan het water.”

Huurwoningen

In deze nieuwe wijk staan straks maar liefst 50 huurwoningen en – appartementen. Helaas moet je nog wel even geduld hebben. De huurwoningen worden aangeboden als de bouw gestart is (verwachting tweede kwartaal 2023). Tip van Kristel: “Zorg dat je in ieder geval al ingeschreven staat als woningzoekende. Dat regel je nu al eenvoudig via www.thuisbijhwwonen.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over onze huurwoningen".

Koopwoning met korting

Droom je van je eerste eigen koophuis, maar lijkt kopen niet haalbaar? Misschien nu wel met onze ‘KoopStart’ woningen in de nieuwe wijk Veldspring aan de Sportlaan in Strijen.

Speciaal voor wie een eerste keer een woning koopt : de ‘KoopStart’ woningen

In deze nieuwe wijk komen 9 koopwoningen van het type ‘Begonia’. Moderne, energiezuinige woningen die wij aanbieden met een korting van maar liefst 25 tot 30% op de verkoopprijs. De korting betaal je ons pas terug op het moment dat je de woning doorverkoopt. Je eerste eigen koophuis is zo misschien dichterbij dan je denkt. 

4 ‘Begonia’s’ speciaal voor onze huurders jonger dan 35 jaar

Van deze 9 KoopStart woningen zijn er 4 bestemd voor jonge huurders van HW Wonen met een kleine portemonnee. Zo komt een eigen woning ook voor hen binnen bereik.

Voorwaarden en meer informatie

Als je als jonge huurder kans wilt maken om zo’n woning te kopen, dan gelden deze voorwaarden:

1.    Je bent jonger dan 35 jaar;
2.    Op dit moment huur je een woning van ons;
3.    Je (gezamenlijk) inkomen is lager dan € 60.000,-- (prijspeil 2021);
4.    Je hebt voorafgaand aan de huurperiode niet over zelfstandige woonruimte beschikt.

Meer informatie

Vind je op de website van de Veldspring .

Wat gebeurde er eerder?

Op woensdagavond 10 maart namen veel belangstellenden deel aan een digitale bijeenkomst over dit project. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden we samen met de gemeente Hoeksche Waard het actuele ontwerp van het bestemmingsplan. Benieuwd naar de presentatie? Kijk dan onder het kopje brochures. Op 15 april 2021 werd de anterieure overeenkomst getekend door wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen.

 


 

 


Algemeen

  • Plaats Strijen

Kenmerken

  • Aantal woningen 89

Planning

  • Start bouw september 2023
  • Datum van oplevering eind 2024
  • Start van verhuur derde kwartaal 2023
  • Start van verkoop 16 november 2022
  • Locatie op kaart