Brandveiligheid

Een woningbrand, je moet er toch niet aan denken. Gelukkig kun je zelf veel doen om je woning brandveiliger te maken. Of als het toch mis gaat, de schade te beperken. Wat dat is lees je in de folder Brandveilig wonen van Brandweer.nl. Per kamer en verdieping weet je zo wat je kunt doen in huis. En krijg je algemene tips zoals je goed voorbereiden door een vluchtroute te bedenken en te oefenen met huisgenoten. 

Rookmelders kunnen levens redden

Rookmelders kunnen een brand tijdig ontdekken en geven je tijd om te vluchten. Wij installeren daarom in al onze woningen rookmelders.

Op elke verdieping

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat onze huurwoningen op elke woonverdieping minimaal één goedwerkende, veilige rookmelder hebben. En daar zorgen wij kosteloos voor. De rookmelders monteren we aan het plafond in zogenaamde verkeersruimten (bijvoorbeeld hal of overloop). De rookmelders die geplaatst worden, voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van batterijen die 10 jaar meegaan. Je heb er, op wat klein onderhoud na, weinig omkijken naar. Wij zorgen dat de rookmelders namelijk op tijd worden vervangen.

Je huis veiliger in slechts 30 minuten

Dat is wat het je als huurder kost om in jouw huurwoning de rookmelders te laten monteren, de werking te laten testen en uitleg en informatie te krijgen over de werking en het onderhoud van de melders.