HWwonen

Brandveiligheid

Een woningbrand, u moet er toch niet aan denken. In veel gevallen is het vaak eenvoudig te voorkomen. Rookmelders kunnen levens redden, dus die installeren wij in al onze woningen.

Rookmelders op elke verdieping

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat onze huurwoningen op elke woonverdieping minimaal één goedwerkende, veilige rookmelder hebben. En daar zorgen wij kosteloos voor. De rookmelders monteren wij aan het plafond in zogenaamde verkeersruimten (bijvoorbeeld hal of overloop).

Uw huis veiliger in slechts 30 minuten

Dat is wat het u als huurder kost om in uw huurwoning de rookmelders te laten monteren, de werking te laten testen, uitleg en informatie te krijgen over de werking en het onderhoud van de melders.

Uw veiligheid staat voorop

De rookmelders die geplaatst worden, voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van batterijen die 10 jaar meegaan. U heeft er, op wat klein onderhoud na, weinig omkijken naar. Wij zorgen dat de rookmelders namelijk op tijd weer worden vervangen.

Vluchten bij brand. Wat is uw vluchtroute?

Als u te maken krijgt met brand, staat uw woning mogelijk vol met rook. Het is dan vaak lastig om een weg naar buiten te vinden. Bekijk eens, eventueel met uw huisgenoten, wat de snelste route naar buiten is. Houd rekening met obstakels die in de weg kunnen staan, deuren die niet open kunnen en/of een trap die niet genomen kan worden. Soms is het best lastig. Een goed vluchtplan geeft u en uw eventuele huisgenoten een veilig gevoel. 

Meest gestelde vragen rookmelders

Meest gestelde vragen rookmelders
Lees meer

Contactloos op bezoek

Onderhoud rookmelders

Tips voor de beste werking
Lees meer