HWwonen

Meer met hetzelfde geld

17 juli 2018

3 handige bespaartips!

Het is echt mogelijk om met hetzelfde geld meer te doen. Misschien zijn de volgende bespaartips iets voor u.

Tip 1 : Energiekosten

Loopt uw energiecontact af? Neem eens de moeite om de kosten van uw huidige energieleverancier te vergelijken met andere aanbieders. Vaak levert overstappen een maandelijkse besparing op en soms ontvangt u ook nog een welkomstkorting op.
Een paar handige vergelijkingswebsite zijn:

www.gaslicht.com
www.overstappen.nl
www.energievergelijk.nl

Stapt u liever niet over? Uw huidige leverancier is vaak bereid om u als vaste klant te behouden. Bel eens op en geef aan dat u wilt overstappen. Veel leveranciers zijn dan bereid om u maandbedrag aan te passen. Het enige dat het u kost is een telefoontje.

Tip 2: Boodschappen

De boodschappen zijn terugkerende kosten. Hierop besparen is vaak echt mogelijk.
Maak bijvoorbeeld altijd een boodschappenlijst als u gaat winkelen. Zo komt u minder in de verleiding om impulsaankopen te doen.

Vindt u al de verleidingen in de winkel lastig? Overweeg dan eens om uw boodschappen te laten bezorgen. Steeds meer supermarkten bieden deze service aan. De bezorgkosten zijn op bepaalde momenten minimaal. Als u ook voor deze boodschappen gebruik maakt van uw boodschappenlijst én een gebruikt ook nog eens een budget dan bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld.

Tips 3: Laat geen geld liggen

Vanuit de Rijksoverheid bestaat er een aantal toeslagen. Denk bijvoorbeeld aan huur- en zorgtoeslagen. Om te weten of u in aanmerking komt voor een of meerdere toeslagen kunt u op verschillende websites terecht.

  • www.berekenuwrecht.nl
    Een website van het Nibud waar u aan de hand van een aantal vragen erachter komt u in aanmerking komt voor een maandelijkse bijdrage vanuit het Rijk. Handig is dat u meteen ziet wat u maandelijks mogelijk ontvangt.
     
  • www.toeslagen.nl
    De website van de Rijksoverheid waar u alle informatie en voorwaarden over de toeslagen terugvindt. Ook kunt u op deze website bijvoorbeeld een proefbrekening maken om te kijken of u voor huurtoeslag in aanmerking komt.

Vindt u het (digitaal) invullen van de formulieren lastig? Mogelijk is er iemand in uw directe omgeving die u hiermee wilt helpen. Daarnaast zijn er in de Hoeksche Waard die u kosteloos hiermee willen helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij Humanitas of uw huurdersvereniging.