HWwonen

Nieuwbouw woningen in Oud-Beijerland

19 september 2019

Wij bouwen in Zuidwijk 24 energiezuinige seniorenwoningen.

Eind oktober beginnen we met het toewijzen van de huurwoningen. 
Deze duurzame woningen worden 'Nul op de meter' (NOM) en gasloos gebouwd.
Voor de woningen geldt een minimum leeftijd van 55 jaar. Afhankelijk van inkomen en vermogen is huurtoeslag mogelijk. U kunt reageren op de woningen zodra deze op onze website te huur aangeboden worden (verwachting is eind oktober).

De woningen zijn zogenaamde levensloopbestendige woningen d.w.z. woonkamer/keuken, toilet, badkamer met tweede toilet en één slaapkamer op de begane grond. Daarnaast hebben de woningen een vaste trap naar de zolderkamer en een tuin met berging.

HW Wonen realiseert met dit nieuwbouwproject 24 grondgebonden seniorenwoningen in de huursector. 6 Woningen aan de Mariniersweg, 12 aan de Jan Tooropstraat en 6 aan de Breughelstraat.

Het plan is ontwikkeld door architectenbureau Born BV BNA en wordt gebouwd door Kroon & de Koning BV.

Huurprijzen
De huurprijzen van de woningen liggen onder de huurtoeslaggrens.
De netto maandhuur voor 14 woningen is € 605,- en voor 10 woningen € 710,-. Reageren kan alleen met een woningzoekende account. Met de reactiebutton kan op passende woningen gereageerd worden.

Wilt u weten op welke senioren huurwoning u kunt reageren? Kijk hier voor aanvullende informatie.

Toekomstige huurders
HW Wonen start eind oktober met de toewijzing van de huurwoningen. Dit doen wij om de toekomstige huurders de gelegenheid te geven om nog tijdens de bouw keuzes te maken voor de uitvoering van hun woning (opties). De optielijst wordt door HW Wonen opgesteld. Het daadwerkelijk inschrijven voor de woningen kan door te reageren op de advertentie op de website www.hwwonen.nl/aanbodoverzicht (vanaf eind oktober).

Bijzondere verhuur
Voor vier van deze woningen zoeken wij speciale kandidaten. Twee woningen worden als mantelzorgwoning aangewezen. De ene woning voor de zorgvrager en de andere voor de mantelzorger. Zo woon je naast elkaar maar toch ook apart van elkaar. Hoe we deze kandidaten gaan werven wordt op dit moment onderzocht.

Toewijzingscriteria
De toewijzing wordt bepaald door HW Wonen. Zie hiervoor onze website https://hwwonen.nl/despelregels.

Op https://hwwonen.nl/onze-projecten/nieuwbouw vindt u de artist impressions van de woningen en de laatste updates. Hier vindt u ook de verhuurbrochures met daarin meer informatie over de woningen.

We verwachten in januari 2020 te beginnen met de bouw. Als alles soepel verloopt kunnen in november de sleutels uitgereikt worden.