HWwonen

Huurverhoging dit jaar uitgesteld

16 april 2020

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken raken iedereen. Het is een tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Fysiek, mentaal, organisatorisch en misschien ook financieel. Om onze huurders in deze moeilijke tijd tegemoet te komen stellen we de geplande huurverhoging uit*.

De huur verhogen wij per 1 oktober en niet per 1 juli
Dit doen wij omdat wij begrijpen hoe deze periode , mogelijk ook financieel, onze huurders raakt. De aanzegging jaarlijkse huurverhoging ontvangen onze huurders dit jaar dan ook pas medio juli. De huur verhogen wij tot 1 oktober niet. De huurverhoging geldt dan niet zoals gebruikelijk voor één jaar, maar slechts voor de periode vanaf 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021. Huurders lezen hier alles over in een persoonlijke brief die zij uiterlijk begin volgende week ontvangen.


* Dit geldt alleen voor onze huurwoningen. Huurt iemand van ons een bedrijfspand? Dan geldt dit uitstel niet. Wel bieden wij zakelijke huurders, die de huur nu niet op tijd kunnen betalen, de mogelijkheid tot uitstel van betaling. Is dit bij u aan de orde? Neemt u dan contact met ons op. Voor de mogelijkheden en regelingen voor ondernemers vanuit de overheid verwijzen wij naar de gemeente Hoeksche Waard.