HWwonen

Nieuwbouw Open Waard feestelijk beklonken

19 april 2016
Donderdagmiddag 14 april werd de aanstaande nieuwbouw van het woonzorgcomplex De Open Waard en de samenwerking tussen alle partijen feestelijk beklonken in het kantoor van HW Wonen. Genodigden van alle bij de nieuwbouw betrokken organisaties konden daar gezamenlijk het glas heffen. De nieuwbouw gaat de inmiddels verouderde, huidige 'Open Waard' vervangen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Open Waard wonen, zorg, gezondheidszorg, ontmoeten en winkelen gaat combineren. Daarmee moet het complex feitelijk uit gaan groeien tot het centrale punt en 'kloppende hart' van de wijk. Niet alleen zal de nieuwbouw voor extra woonruimte voor senioren gaan zorgen, alle betrokken partijen hopen ook dat het de 'chemie' in de wijk zal gaan bevorderen.

Het realiseren van het project is niet bepaald 'over één nacht ijs gegaan', want zo'n tien jaar geleden verschenen de eerste plannen en ideeën op tafel. Dat was nog in de tijd van woonstichting Union, één van de drie corporaties waaruit later HW Wonen ontstond. Zowel wethouder Van Leenen als directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen spraken dan ook hun waardering uit voor al het werk dat er destijds is verzet. Uiteindelijk ligt er nu een uniek plan, waar behalve de ouderen de gehele wijk van kan gaan profiteren.

Plan in twee fasen

De gehele nieuwbouw zal in twee fasen worden gerealiseerd. In fase 1 wordt het nieuwe zorggebouw gerealiseerd. In dit gebouw van vier verdiepingen komen woningen voor cliënten van Alerimus. Men kan vanuit de centrale ontmoetingsruimte straks rechtstreeks het gezondheidscentrum van Groepscare binnen lopen. Hier zijn ondermeer huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek te vinden. Er komt een gezellig grand café met mogelijkheden tot het creëren van aparte ruimtes, waar de gehele wijk gebruik van kan maken. Supermarkt ALDI krijgt aan de noordzijde een plek in het gebouw, evenals een aantal andere winkels uit het huidige winkelcentrum, Nog dit jaar moet volgens planning de eerste paal voor fase 1 de grond in gaan.

Fase 2, waarin een woongebouw met 50 huurappartementen zal worden gerealiseerd, gaat van start  als de nieuwbouw van fase 1 is afgerond. In dit appartementencomplex komt op de begane grond  ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies. Op dit moment is nog niet bekend welke partijen hiervan gebruik gaan maken. De ruime huurappartementen zijn ook geschikt voor senioren/55 plussers. Als alles volgens plan verloopt kan er in 2018 begonnen worden met de start van fase 2.

Meer informatie over het project vindt u op de websites oblvernieuwt.nl en op de projectpagina van hwwonen.nl.