HWwonen

Samenwerking tegen schulden

05 januari 2018

Verschillende partijen uit de Hoeksche Waard zijn er om u te helpen.

Heeft u moeite om de eindjes aan elkaar vast te knopen? Bijvoorbeeld achterstanden bij het betalen van rekeningen of schulden waar u niet uit komt? Wacht dan niet te lang om hulp of advies te vragen. Samen met de vijf gemeenten in Hoeksche Waard, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard, Dienst Gezondheid & Jeugd en Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) hebben wij op 4 januari afspraken gemaakt om schulden te voorkomen.

“Als sociale verhuurder wil HW Wonen vroegtijdig al haar huurders (nieuw en zittend) helpen om niet in de financiële problemen te komen. Dit doen wij door in een vroeg stadium het gesprek met onze huurders aan te gaan en nauw samen te werken met alle partijen uit dit convenant “, aldus Paul de Bruijn, onze directeur-bestuurder. 

Door samen te werken willen wij u beter van dienst zijn en u sneller doorverwijzen naar ondersteuning die bij u past. U kunt bij elk van de organisaties terecht. U kunt ook via de website van WIHW gratis en anoniem online budgethulp ontvangen met de geldplannen van Startpunt Geldzaken. De geldplannen zijn beschikbaar voor verschillende typen huishoudens en bieden bespaartips, adviezen voor het omgaan met geld en informatie over regelingen. Ga naar www.wi-hw.nl en klik op ‘Haal meer uit je geld’.