Huur opzeggen

Ga je verhuizen? Lees hieronder wat je moet doen om de huur op te zeggen en hoe je de woning achterlaat. Ook vertellen we je meer over de voor- en eindinspectie, de eindafrekening en het inleveren van de sleutels. De huur zeg je eenvoudig op via Mijn HW Wonen. Je kunt de huur opzeggen onder de volgende knop. Hiervoor dien je ingelogd te zijn

Huur opzeggen

Zo werkt het

Stap

1

Opzegtermijn

De huur kun je elke dag van de maand opzeggen, maar wel minimaal 30 dagen van tevoren. Valt de door jou gekozen dag in het weekend of op een feestdag? Dan eindigt het huurcontract op de eerstvolgende werkdag. Hoe eerder je de huur opzegt, hoe groter de kans dat we een nieuwe huurder vinden die eventueel meubels of andere spullen kan overnemen. 

Als je de huur minimaal 2 maanden van te voren opzegt, dan ontvang je van ons een vergoeding van €75,-. Dit bedrag verrekenen wij met de eindafrekening.

Huuropzegging vanwege overlijden?
Gecondoleerd met het verlies. De huur zeg je via het onderstaande formulier op. We vragen je een akte van overlijden mee te sturen. Deze voeg je toe aan het formulier.

Huur opzeggen bij overlijden

Stap

2

Opname van de woning

Na ontvangst van de huuropzegging nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op om een afspraak  te maken om de woning te controleren. Deze controle noemen wij de voorinspectie. Tijdens deze inspectie vertelt onze verhuurmakelaar op welke manier je de woning moet achterlaten. Ook worden de eventuele veranderingen die zijn aangebracht beoordeeld. Het kan zijn dat de aannemer ook bij de voorinspectie aanwezig is.

Stap

3

Overname van spullen

Na de huuropzegging gaan wij, indien mogelijk, op zoek naar een nieuwe huurder. Een nieuwe huurder bieden wij graag de mogelijkheid om de woning te bezichtigen. We vragen hierin je medewerking als je nog in de woning woont. 

Overname van spullen
Misschien heb je zaken aangebracht of spullen die je ter overname aan de nieuwe huurder wilt aanbieden. Dit is alleen mogelijk als de nieuwe huurder bekend is. Wij bemiddelen niet tussen jou en de nieuwe huurder over de overname van spullen. Lees hier welke regels er gelden voor het overnemen van spullen.

 

Stap

4

Laatste woningopname en sleutels inleveren

Op een afgesproken datum en tijd loop je samen met onze verhuurmakelaar nog een laatste keer de woning door. We bekijken dan of de woning zoals afgesproken is achtergelaten. Je ontvangt een bewijs van de meterstanden van gas, water en licht. Tijdens de afspraak lever je ook de sleutels in. 

Stap

5

Eindafrekening

De eindafrekening ontvang je binnen 3 weken na het inleveren van de sleutel(s). Op deze rekening staat het te ontvangen of betalen bedrag. Betaalde je ook servicekosten? Je ontvangt hiervoor een aparte afrekening in het volgende jaar.

Heb je geen account bij Mijn HW Wonen en wil je de huur opzeggen? Vul dan dit formulier huur opzeggen in.

Alles over:
Mijn huurcontract Wijzigen woonsituatie Woningruil Woning aanpassen (ZAV)
Meer informatie
Zo laat je de woning achter Huur opzeggen bij overlijden Overname van spullen