Overname van spullen

Mogelijk heb je in de woning zaken aangebracht of heb je goederen die je ter overname wilt aanbieden. Dit is alleen mogelijk als de nieuwe huurder bekend is en je de bezichtiging mogelijk maakt. Wij bemiddelen niet tussen jou en de nieuwe huurder over overname van roerende zaken. Voor de overname van zaken gelden de volgende regels:

  • je overlegt met onze verhuurmakelaar de overname van bepaalde zaken. Vaak krijg je toestemming. Is dit niet het geval dan wordt duidelijk uitgelegd waarom zaken niet ter overname aangeboden mogen worden; 
  • de nieuwe huurder is niet verplicht om spullen over te nemen.

Overnameverklaring

Bij de bevestiging van de huuropzegging ontvang je een overnameverklaring. Als je met de nieuwe huurder de overname hebt geregeld, vul je gezamenlijk het formulier in. Het formulier overhandig je tijdens de eindinspectie aan de verhuurmakelaar. De zaken die niet overgenomen worden, verwijder je voor vertrek uit de woning. Ook zorg je dat eventuele schade hersteld is. Doe je dit niet? Dan brengen wij de kosten voor verwijdering en herstel bij je in rekening. De nieuwe huurder mag nooit een schade van je overnemen.

Alles over
Huur opzeggen Woning aanpassen (ZAV)