Geen objecten gevonden

Woning aanpassen

Je wilt graag prettig en comfortabel wonen en daarom iets veranderen aan of rondom jouw huis. In een huurwoning mag en kan veel, maar hieraan zijn wel regels verbonden. Voor sommige veranderingen of aanpassingen heb je vooraf toestemming nodig. Het kan namelijk zijn dat de verandering invloed heeft op de kwaliteit of de verhuurbaarheid van de woning. Check daarom altijd voordat je aan de slag gaat of je ons om toestemming moet vragen voor een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV).

Heb je toestemming op je woning aan te passen. Dan is het belangrijk dat je de verandering goed uitvoert. De uitvoering moet voldoen aan onze eisen, maar ook aan de regels van de overheid. Denk aan het Bouwbesluit, nutsbedrijven, brandweer en aan overige door de overheid gestelde regelgeving. Voordat je start geven we duidelijk aan of de verandering in uw woning mag blijven zitten wanneer je gaat verhuizen. De afspraken leggen we schriftelijk vast en ondertekenen we. Als jezelf een verandering hebt aangebracht, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. 

In de brochure Zelf je woning aanpassen lees je alle informatie over onze voorwaarden, het aanvragen van toestemming en eventuele vergoedingen.

Formulier Woning aanpassen

Deel deze pagina